Buscar este blog

miércoles, 13 de octubre de 2010

Què és una PDI? Quina aplicació educativa té per un Educador Social?

És un sistema tecnològic, generalment, integrat per un ordenador, un videoprojector i un dispositiu de control d'un punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a la visualització del grup. També es pot interactuar damunt la superfície de projecció.

La PDI (pissarra digital interactiva), s'està convertint durant aquests dos últims anys en un eina molt important dins les aules. És una eina de gran capacitat de comunicació d'idees.
Segons el model de PDI del que disposem portarà associat un sofware que permet tant el seu control com la preparació de classes i activitats.

La principal funció de la pissarra, és controlar l'ordenador mitjançant aquesta superfície, amb un bolígraf, el dit o un altre dispositiu com un ratolí. És pot traslladar d'un lloc a un altre posant unes rodes a les potes d'aquesta, a més es pot impartir la classe des de qualsevol lloc de l'aula i es pot utilitzar qualsevol superfície, encara que sigui enrotllable o una pantalla gegant, per exemple d'un auditori.

Els avantatges que tenim utilitzant la PDI és que s'escriu directament des de la pròpia pissarra de la mateixa manera que es pot fer en una pissarra convencional, per això per un professor és fàcil d'utilitzar des del primer moment. També per persones amb dificultats psicomotrius, donat que poden controlar qualsevol aplicació de l'ordenador i fer les pròpies anotacions des del propi seient.

Quins beneficis té això per un docent?
- El recurs s'acomoda a diferents modes d'ensenyança, servint com a adequada combinació amb el treball individual i el treball grupal.
- La pissarra interactiva és un instrument perfecte per a l'educador constructivista, ja que és un dispositiu que afavoreix el pensament crític dels alumnes. L'ús creatiu de la pissarra només està limitat per la imaginació dels educadors i els educands.
- És un excel·lent recurs per la seva utilització en videoconferències.
- És un recurs que desperta l'interés dels professors a utilitzar noves estratègies pedagògiques i a utilitzar més intensament les TIC.
- És una tecnologia senzilla.

Quina aplicació educativa té per un Educació Social?
Per un/a Educador/a Social, aquesta aplicació pot servir per ensenyar i aprendre a la vegada. ja que és poden fer moltes coses, ja sigui prepara feines per fer amb persones adultes, vellesa, adolescència, problemes d'exclusió social... I ensenyar-los una nova forma de veure les coses i aprendre-les de manera més dinàmica.








No hay comentarios:

Publicar un comentario