Buscar este blog

lunes, 25 de octubre de 2010

Què és una Wiki?

Un Wiki o una Wiki, és un lloc de la web, on les pàgines poden ser editades per molts usuaris, mitjançant el navegador web. els usuaris poden crear, borrar o modificar un mateix text que comparteixen. els texts o pàgines wiki, tenen títols únics. Si s'escriu el títol, d'una pàgina wiki en algun lloc del wiki entre claudàtors, aquesta paraula és converteix en un enllaç web a la mateixa pàgina wiki.
La aplicació de major pes, per la qual la wiki ha tingut més fama a estat la Vikipèdia.
La major part dels wikis actuals conserven un historial de canvis que permet recuperar fàcilment qualsevol estat anterior i veure quin usuari a fet cada canvi, el qual facilita el manteniment conjunt i el control d'usuaris destructius. Normalment sense la revisió prèvia s'actualitza el contingut que mostra la pàgina wiki editada. 

Per una Educador Social, un wiki és molt interessant, ja que alhora de realitzar un treball o fer-lo fer als alumnes, pots veure el seguiment que porten o simplement no fer-se embolics enviant e-mails o missatges al mòbil. Totalment gratuït podem estar al corrent tota l'estona del treball que estem o estan realitzant.  
A continuació trobarem un link en el que ens ensenyen que és un wiki:

No hay comentarios:

Publicar un comentario