Buscar este blog

jueves, 21 de octubre de 2010

Caceres del tresor

Les caceres del tresor, és semblant a les WebQuests, proposa una sèrie de preguntes als alumnes i els dóna les adreces de la xarxa on poden aconseguir les respostes. Per fer la feina, es planteja una “gran pregunta” que els alumnes han de provar de resoldre en grup, a partir de la informació de les qüestions anteriors, fent-los reflexionar i comentar entre ells per aconseguir una resposta en comú.
Es una pàgina web amb una serie de preguntes i un llistat de direccions d'Internet en el qual els alumnes tenen que buscar les respostes. La gran pregunta que ofereix al final és interessant, ja que la resposta no es troba en les pàgines web visitades, sinó que mitjançant el que has après has d'originar la pròpia resposta.
Són estratègies útils per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les TIC i amb l'accès a la informació mitjançant Internet.
Les caseres del tresor són fàcils de crear, es poden utilitzar per fer activitats per tota la classe, per grups o individual, canvien el ritme de l'aula tradicional innovant amb noves tecnologies...

Per un educador social, les caceres del tresor són molt interessants ja que pots preparar activitats per diferents edats i grups socials, sense la necessitat de la teva presència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario